Stockholm 23/4 2012

Svenska Föreningen för Lösningsfokuserad Korttidsterapi

Har nöjet att bjuda in till en spännande föreläsningsdag i Stockholm om lösningsfokuserat utrednings- och behandlingsarbete med barn och deras familjer inom socialtjänsten.

På förmiddagen intervjuar den oefterhärmliga Gunnar Törngren, Styret1 socionom, handledare och en av förgrundsgestalterna inom lösningsfokuserat arbete i Sverige, Åsa Karlsson, sthlm_2enhetschef för öppenvårdsenheten i Karlshamns kommun. Åsa har praktisk erfarenhet av arbete med Signs of Safety, en lösningsfokuserad modell för barnskyddsarbete, inom Karlshamns kommun.

Tag del av och låt dig inspireras av Åsas erfarenheter av att praktisera Signs of Safety, kombinera modellen med BBIC och hör om hennes framgångar och utmaningar.

På eftermiddagen välkomnar vi Aviva Suskin Homqvist,sthlm_3 leg psykolog, leg psykoterapeut och psykoterapihandledare,från HILiT i Hörby. Aviva kommer att berätta för oss om hur hon arbetar med lösningsfokuserad familjeterapi med familjer under pågående utredning i samarbete med Karlshamns kommun. Behandling under utredning – en salig blandning eller? Aviva kommer med hjälp av band visa oss hur hennes arbete går till och berätta om de erfarenheter hon tillsammans med socialtjänsten i Karlshamn gjort.

Var: Ersta diakoni, Erstagatan 1K, Norrbysalen. Vägbeskrivning: www.erstadiakoni.se/konferens

När: 23/4 9-16.30

Pris: 300 kr för medlemmar och 700 kr för icke medlemmar. Medlem i föreningen blir du enkelt genom att sätta in 150 kr på bankgiro nr 758-2380 (glöm inte ange namn och mail-adress på meddelande raden) samt skicka ett mail till asa.karlsson@blixtmail.se med namn, mailadress, yrke och företag/arbetsplats.

Anmälan: Genom att sätta in avgiften på bankgironr 758-2380 (kom ihåg att ange namn och mailadress) samt skicka ett mail till anna.gartvall@losningsfokus.se med namn, arbetsplats/företag och telefonnummer. Antalet platser är begränsat så först till kvarn gäller.

Mer: Fika på förmiddagen och eftermiddagen ingår.

Info: Anna Gartvall, 0705-911974 anna.gartvall@losningsfokus.se eller
Göran Sörensson, 0722-467887 goran.sorensson@fogdarod.se

Varmt välkomna!