Aktuellt

 

Pågående:

Nya arrangemang planerade.


Dec 2017Certifieringsprocess är igång. Certifierarna är utsedda och tillfrågade om de vill vara med. 

Sept 2016: Klart nu med arrangemanget i Malmö med Sofie Geissler

Juni 2015: Certifieringsfrågan är skickad på remiss. Jag skall försöka lägga upp en inläggssida på webbplatsen så ni kan skriva era tankar här

Mars 2015 : Den här sidan har jag helt glömt att uppdatera. Nu planerar vi hantverkskonferensen 2015 i Karlstad, några inspirationsdagar (mer info kommer här inom kort) och vi diskuterar certifiering (det kommer mer info på hemsidan om det) och en idé om att ha lösningsfokuserade after-work några gånger per termin i ett antal olika städer i Sverige.

Mars 2013 Utbildningsgruppen, workshopgruppen och vetenskapliga rådet jobbar på.

Vi skickar 2 representanter till diskussionsdagen med socialstyrelsen kring nya nationella riktlinjer för behandling av ångest och depression.

Okt 2012: Blänkare från utbildningsgruppen

Certifiering?! Idag finns ingen certifiering med statligt erkännande av lösningsfokuserat arbetssätt/metod eller terapi i Sverige. SFLK har en arbetsgrupp som arbetar på att bygga upp det. Det här är något vi återkommer med information om längre fram.

 

Mars 2012 -Vi håller på att ta ställning till ett förslag från Michael Durrant i Australien som tycker att det är tid att starta en tidskrift om lösningsfokuserad korttidsterapi. Vi tycker allesamman att det är en bra idé och att han har rätt.

I medlemsblad nr 4 hittar du vad de olika arbetsgrupperna håller på med tillsammans med både informativ och trevlig läsning.

Är du intresserad av att delta i arbetet kring någon speciell fråga, eller är du intresserad av att starta något som du tycker att föreningen bör engagera sig i? Tveka inte – kontakta någon i styrelsen.

Ha en bra vår önskar webredaktören

Harry

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.