Aktuellt

Pågående:

Lösningsfokuserat ledarskap After Work Västerås Lösningsfokuserat ledarskap 4 mars 2020
Bishops, Stadshotellet i Västerås, onsdag 4 mars, kl 17 och så länge du känner för det. Du köper själv det du vill äta eller dricka!

Senast

  • After Work i Avesta anordnad av Jonas Wells och Samordningsförbundet den  och är gratis
    Inbjudan After Work LF Avesta 3/10 2019 och
    Inbjudan After Work LF Avesta 22/10 2019Den första, som sker den 3 oktober, kretsar kring ett aktuellt tema i lösningsfokusvärlden nämligen Det lösningsfokuserade kollektivet och manifestet för social rättvisa. Själva manifestet medföljer inbjudan och tas upp för dialog och diskussion på After Worken av Jonas Wells

    Det andra tillfället är den 22 oktober och då blir det en workshop kring lösningsfokus och rörelse med Mia Eriksson.

    Till båda tillfällen blir det vegetariskt mat, trevliga människor och spännande diskussioner. Alla medlemmar (och andra intresserade) är mycket varmt välkomna!

  • Certifiering, konferens 2019, arrangemang 2019

Nya arrangemang planerade.


Dec 2017Certifieringsprocess är igång. Certifierarna är utsedda och tillfrågade om de vill vara med. 

Sept 2016: Klart nu med arrangemanget i Malmö med Sofie Geissler

Juni 2015: Certifieringsfrågan är skickad på remiss. Jag skall försöka lägga upp en inläggssida på webbplatsen så ni kan skriva era tankar här

Mars 2015 : Den här sidan har jag helt glömt att uppdatera. Nu planerar vi hantverkskonferensen 2015 i Karlstad, några inspirationsdagar (mer info kommer här inom kort) och vi diskuterar certifiering (det kommer mer info på hemsidan om det) och en idé om att ha lösningsfokuserade after-work några gånger per termin i ett antal olika städer i Sverige.

Mars 2013 Utbildningsgruppen, workshopgruppen och vetenskapliga rådet jobbar på.

Vi skickar 2 representanter till diskussionsdagen med socialstyrelsen kring nya nationella riktlinjer för behandling av ångest och depression.

Okt 2012: Blänkare från utbildningsgruppen

Certifiering?! Idag finns ingen certifiering med statligt erkännande av lösningsfokuserat arbetssätt/metod eller terapi i Sverige. SFLK har en arbetsgrupp som arbetar på att bygga upp det. Det här är något vi återkommer med information om längre fram.

 

Mars 2012 -Vi håller på att ta ställning till ett förslag från Michael Durrant i Australien som tycker att det är tid att starta en tidskrift om lösningsfokuserad korttidsterapi. Vi tycker allesamman att det är en bra idé och att han har rätt.

I medlemsblad nr 4 hittar du vad de olika arbetsgrupperna håller på med tillsammans med både informativ och trevlig läsning.

Är du intresserad av att delta i arbetet kring någon speciell fråga, eller är du intresserad av att starta något som du tycker att föreningen bör engagera sig i? Tveka inte – kontakta någon i styrelsen.

Ha en bra vår önskar webredaktören

Harry

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.